НА ГОЛОВНУ Ласкаво просимо на сайт журналу "Економіка і прогнозування"

№ 2022/1

Економіка сільського господарства


ПРОКОПЕНКО Катерина Олексіївна1, УДОВА Людмила Олегівна2

1ДУ "Інститут економіки та прогнозування НАН України"
2ДУ "Інститут економіки та прогнозування НАН України"

СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ОРГАНІЧНОГО ВИРОБНИЦТВА В УКРАЇНІ: ІЗ ДУМКОЮ ПРО МАЙБУТНЄ

Ekon. prognozuvannâ 2022; 1:160-176https://doi.org/10.15407/eip2022.01.160


АНОТАЦІЯ ▼


Стаття українською мовою (cтор. 160 - 176) ЗавантажитиЗавантажень : 225

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ ▼

1. Гармашов В.В., Фомічова О.В. До питання органічного сільськогосподарського виробництва в Україні. Вісник аграрної науки. 2010. №7. С. 11–16.
2. Дудар Т.Г. Розвиток органічного агровиробництва як основа забезпечення якості і безпечності сільськогосподарської продукції в Україні. Науковий вісник Мукачівського державного університету. Сер. Економіка. 2014. Вип. 1. С. 11–15.
3. Кудіновa І.П., Холявко Д.М. Консультувaння з оpгaнічного виpобництвa як вaжливa склaдовa пpодовольчої бeзпeки. Пpоблeми інновaційно-інвeстиційного pозвитку. 2017. №12. С. 159–165.
4. Чайка Т.О. Перешкоди на шляху розвитку органічного сільськогосподарського виробництва. Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2012. Вип. 2. С. 126–131.
5. Шубравська О.В. Органічне сільське господарство в Україні. Економіка і прогнозування. 2017. №2. С. 116–128.
6. Codex Alimentarius. Guidelines for the Produstion, Prosessing, Labelling and Marketing of Organisally Prodused Foods (GL-32). 1999. URL: www.fao.org/input/download/standards/360/sxg _032e.pdf
7. International Federation of Organic Agriculture Movements (IFOAM). URL: www.ifoam.org
8. Goewie E.A. Organic agriculture in the Netherlands; developments and challenges. NJAS: Wageningen Journal of Life Sciences. 2003. Vol. 50, Is. 2. Р. 153–169. doi.org/10.1016/S1573-5214(03)80004-0
9. Закон України "Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції" від 02.08.2018 №2496-VIII. URL: zakon.rada.gov.ua/laws/show/2496-19
10. De Jonge F. H. & Goewie E.A. In the animal's interest. About the well-being of animals in the livestock industry. Van Gorcum, Assen, 2000, 127 p.
11. The World of Organic Agriculture. Statistics and Emerging Trends 2021 / Willer Helga, Travnicek Jan, Meier Claudia and Schlatter Bernhard (Eds.);. Research Institute of Organic Agriculture FiBL, Frick, and IFOAM – Organic International. Bonn, 2021.
12. Orsini S., Padel S., Lampkin N. Labour .Use on Organic Farms: a Review of Research since 2000. Organic Farming. 2018. Vol. 4, Is. 1. P. 7–15. doi.org/10.12924/of2018.04010007
13. Постанова Кабінету Міністрів України "Національна економічна стратегія на період до 2030 року" від 03 березня 2021 р. № 179. URL: www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-nacionalnoyi-eko-a179
14. Регламент (ЄС) № 834/2007 про органічне виробництво та маркування органічної продукції. URL: eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri =LEGISSUM%3Af86000
15. Забезпечення шкіл органічними фруктами, овочами та молоком у федеральній землі Нижня Саксонія – практична реалізація і досвід з 2014 року / Центр компетенцій органічного сільського господарства Нижньої Саксонії. URL: www.bio-schulobst.de
16. Органічні харчові продукти в шкільному харчуванні Німеччини: огляд. Interbio nouvelle-aquitaine. URL: interbionouvelleaquitaine.com
17. Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства України у сфері забезпечення дитячим харчуванням у відповідність з вимогами законодавства ЄС". URL: zakon.rada.gov.ua